Back-up bewaring
Offline geeft hackers geen kans meer
We bewaren uw back-ups veilig offline en offsite.

80% van de Belgische bedrijven krijgt jaarlijks te maken met een ernstig computer- of serverprobleem. Ransomware, een technische panne of hacking komt altijd op het slechtst denkbare moment. En zelfs in de cloud zijn uw data niet 100% beschermd. Het risico op dataverlies is reëel. In het slechtste geval kunt u zich enkel nog beroepen op die éne Gouden back-up om uw bedrijfskritische data te recupereren. Die back-up is nergens veiliger dan bij ons. Wij bewaren uw back-up tapes in onze beveiligde e-bunker en staan 24 op 24, 7 op 7 klaar om ze terug te bezorgen als u ze weer nodig hebt.

Bovenaanzicht van blauwe tapes in een zwart koffertje
Medewerkster van Merak lacht vriendelijk
+32 (0)15 28 40 60
Bereikbaar ma-vr 08u30 tot 17u00
IconPhone
info@merak.be
Stuur een e-mail naar een expert
IconPlane
Hoe gaat Merak te werk?  
Wij bewaren uw back-up’s veilig offline en offsite. En dat is nu net wat onze service zo waterdicht maakt. Losgekoppeld van ieder netwerk en bewaard in een unieke, maar vooral veilige ondergrondse kooi van Faraday zijn de data op uw back-up’s veiliger dan waar ook.
   Professionele back-up service
   Veilige offline-bewaring
   Aangepast vervoer
   Compliancy
Optimale bewaaromstandigheden  
Foto van een gangpad in de e-bunker
Zwaarbeveiligde e-bunker

Wij bewaren uw back-up tapes veilig en duurzaam in een ondergrondse kluis, gebouwd volgens de strenge normen van de Zwitserse Civiele Bescherming. Het klimaat in onze beveiligde e-bunker is optimaal om uw server tapes en andere magnetische dragers te bewaren.

Slimme Kooi van Faraday

Uw datadragers worden bewaard in een ondergrondse kluis, die we de Merak e-bunker noemen. Deze slimme constructie voorkomt dat schadelijke elektromagnetische golven, veroorzaakt door een blikseminslag, e-bom of zonnestorm, uw informatiedragers verstoren of beschadigen.

State-of-the-art brandbestrijding

De volledige opslagruimte is bovendien voorzien van een slim blussysteem met milieuvriendelijk gas. Breekt er brand uit, dan kunnen wij blussen zonder uw tapes of back-up’s te beschadigen.

Kwalitatieve dienstverlening  
Een foto van een geparkeerde Merak camionette
Bij Merak krijgt u de meest kwalitatieve dienstverlening voor de bewaring van uw back-ups.

Cybercriminelen krijgen geen enkele kans

We bewaren uw data off the grid. Dit wil zeggen, buiten uw eigen informaticasysteem, maar ook zonder enige verbinding met het internet.
Als het misloopt in uw cloud, kunnen wij uw Gouden back-up toch nog recupereren.


Sluitend back-up systeem

Wij helpen u graag bij het opstellen van een data recovery plan. Samen bekijken we welk risico uw IT-infrastructuur loopt, en leggen dan een passende en waterdichte back-up planning vast.

100% traceerbaarheid

Met ons barcodesysteem kunt u uw back-ups eenvoudig traceren met onze online inventaris-software. U hebt de volledige controle.


Regelmatige of sporadische service

Onze online-formule is de ideale oplossing voor back-up-wissels op afroep.
Wenst u liever een vast omwisselingsschema? Dat kan. Onze expert neemt graag contact met u op en staat u bij met advies.


Aangepast vervoer

Ons geklimatiseerd transport heeft nog meer voordelen. Zo wordt elke drager op de juiste temperatuur bij u geleverd, zodat hij ook in de meest koude winters of warme zomers meteen bruikbaar is.

Klantenbeoordeling 4,8/5 uit 108 reviews

Roeland Gyssels 21/09/2019

5/5

Ik werk er

Erika Vandekerkhove 17/03/2021

4/5

Ionut Rogoz 25/06/2019

5/5

BRU AH 17/11/2021

5/5

Service impeccable