Datavernietiging
Betrouwbare vernietiging van uw data
We vernietigen uw tapes en harde schijven volledig om datamisbruik te voorkomen.

Met onze datavernietigingsdiensten bent er u zeker van dat alle vertrouwelijke informatie van uw harde schijf verwijderd wordt. Wij komen uw datadragers bij u ophalen en nemen ze mee voor vernietiging in de verbrandingsoven. Maar informatie verwijderen van uw tapes en harde schijven is niet zo eenvoudig als het lijkt. Zelfs als u ze meermaals met nieuwe data overschrijft, blijven er op uw dragers vaak ongewenst waardevolle gegevens staan. Daarom raden we u aan om alvorens uw datadragers te laten vernietigen, ook degaussing (demagnetisering) te overwegen. Zeker wanneer het om dragers met vertrouwelijke informatie gaat. Zo worden de data op uw schijven of tapes volledig onleesbaar gemaakt.

Papier vernietigen? Natuurlijk doen we dat ook. Lees meer over documentvernietiging.

Binnenkant van een harde schijf die in brand staat.
Medewerkster van Merak lacht vriendelijk
+32 (0)15 28 40 60
Bereikbaar ma-vr 08u30 tot 17u00
IconPhone
info@merak.be
Stuur een e-mail naar een expert
IconPlane
Productinformatie  
Binnenkant van een harde schijf die in brand staat
Hoe datamisbruik volledig uitsluiten?

Er zijn heel wat manieren om uw harde schijf zelf te vernietigen. Toch bent u nooit helemaal zeker dat al uw gegevens effectief van uw schijf verwijderd zijn. Zelfs van gebroken harde schijven kunnen data nog vaak uitgelezen worden.

Al gedacht aan professioneel demagnetiseren?

Om misbruik volledig uit te sluiten, raden wij u aan om allereerst te kiezen voor het professioneel demagnetiseren van uw datadrager. Het demagnetiseren van uw apparaat via de degausser maakt de informatie die erop staat daadwerkelijk onleesbaar. Wij gebruiken dezelfde procedures en machines als de Amerikaanse overheid voor het demagnetiseren van tapes en harde schijven. Zo bent u pas echt zeker dat uw vertrouwelijke informatie vernietigd is. Vervolgens kunt u de drager zelf (tape, cd-Rom, harde schijf...) aanvullend ook nog laten vernietigen.Productspecificaties  
Wij vernietigen datadragers grondig. In bulk... of zelfs al vanaf 1 cd, dvd, tape, harde schijf, enz. De data op uw dragers worden door ons op een veilige, professionele manier vernietigd. Onze doordachte aanpak, processen en ervaring garanderen dat uw vertrouwelijke data uit handen van onbevoegden blijven. Hieronder leest u meer over onze werkwijze.
   Professionele datavernietiging
   Bevestiging van vernietiging
   Flexibele oplossingen
   Betaal volgens gebruik
Voordelen  
Een foto van een geparkeerde Merak camionette
Bij Merak krijgt u de meest kwalitatieve datavernietiging voor de beste prijs-kwaliteit.

Eigen transport

Wij beschikken over een eigen veilige koerierdienst. Onze chauffeurs zijn discreet en speciaal opgeleid om correct met uw vertrouwelijke informatie om te gaan. Zij halen uw tapes, harde schijven of cd-roms op wanneer u dat wilt. 24/7.


ISO-certificering

Bij ons zijn persoonlijke gegevens en andere vertrouwelijke informatie 100% veilig. Dit garanderen wij u met ons ISO 27001-certificaat voor een veilig informatiebeheer.

Eenmalige of bulkvernietiging door verbranding (standaard)

Wij bieden u de mogelijkheid om uw dragers voorgoed te vernietigen, zelfs al vanaf 1 cd, dvd, tape, harde schijf, enz. Uw datadragers worden bij u opgehaald door onze medewerkers. Ze worden bij ons opgeslagen in een beveiligde en afgesloten ruimte tot de vernietigingsprocedure opgestart wordt. Uw datadragers worden dan vernietigd in een verbrandingsoven. Na ophaling krijgt u van ons een bevestiging van uw vernietigingsopdracht.


Vernietiging met detailopgave

Indien u dat wenst, leveren wij een overzicht van alle dragers die door onze zorgen vernietigd werden. Klik hier om ons te contacteren.
Klantenbeoordeling 4,8/5 uit 108 reviews

Hind Ben Sliman 10/02/2021

5/5

Vriendelijke en vlotte service!

werner sabine 12/01/2020

5/5

Alain Dandoy 24/03/2022

5/5

Service de destruction d'archives pratique et rapide. Service impeccable.

Katarina X 6/12/2018

5/5